به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از گروه اخبار علمی ایرنا، در این مطالعه 1600 فرد بالای 49 سال که سابقه هیچ گونه بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان نداشتند، به مدت یک دهه مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان این مطالعه، به 250 نفر 'سالمند سالم' لقب گرفتند که به هیچ بیماری اعم از بیماری های قلبی عروقی، سرطان، اختلال شناختی، دیابت و هیچ مشکل بهداشتی دیگری دچار نبودند.

تغذیه کامل و سالم در روند نوسازی سلول‌های تمامی اعضای بدن، مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. پس اگر به زیبایی و درخشش موهایتان اهمیت می‌دهید، باید نگاهی دقیق به مواد غذایی داشته باشد که روزانه مصرف می‌کنید و مواد مغذی آن را به اعضای خود هدیه می‌کنید. روند تاثیر مواد غذایی بر موها به نسبت پوست، زمان بیشتری صرف می‌کند.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از چاردیواری ضمیمه روزنامه جام جم، اگر شما در موقعیتی قرار بگیرید که نتوانید تا مدت‌ها استفاده درستی از ویتامین‌ها داشته باشید، پوست‌تان خیلی سریع خشک می‌شود و ظاهر قبلی خود را از دست می‌دهد. این در حالی است که موها می‌توانند تا مدت‌ها در مقابل این وضعیت مقاومت نشان دهند، اما این روند در مورد بهبود بخشیدن به وضعیت پوست و مو نیز صادق است. با استفاده از مواد مناسب، پوست خیلی سریع لطیف و مرطوب می‌شود، در حالی که برای بهسازی وضعیت موها باید چند ماه تحمل کنید و دندان بر جگر گذارید.

ریپورتاژ آگهی

 امروزه شیرین کننده‌های کم کالری مثل سوکرالوز، برای فروکش کردن هوس شیرینی، مثل یک معجزه عمل می کنند و اگر در تلاش برای کاهش قند خون‌تان هستید، شیرین کننده‌های کم کالری می‌توانند نقش بسزایی در رژیم غذایی شما داشته باشند.

شاید زمانی که در میان دغدغه های روزمره تان غرق هستید و حسابی درگیر مشغله های کاری می­شوید، یک نوشیدنی گرم و دلچسب همراه شیرینی و یا شکلات مورد علاقه‌تان خیلی بچسبد و حتی به مهمانی‌های ما گرمای بیشتری ببخشد و بحث‌های دوستانه ما را داغ تر کند.

افرادي که کمردرد را تجربه کرده اند، مي دانند که هيچ چيزي بدتر از درد مزمن کمر نيست زيرا زندگي را مختل مي کند و مانع از تمرکز روي کار مي شود؛ اما علاوه بر داروهايي که درد را آرام مي کند گياهاني نيز وجود دارد که مي تواند باعث تسکين درد شود. با اين حال توجه داشته باشيد که داروهاي گياهي نيز بايد زير نظر پزشک مصرف شود.

گلابی یک میوه ی چهارفصل است و می توان از آن در تهیه ی غذاها و حتی شیرینیجات نیز بهره برد. این میوه زودهضم، شیرین، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است.

گلابی و خواصش فوق العاده اش

گلابی یک میوه ی چهارفصل است و می توان از آن در تهیه ی غذاها و حتی شیرینیجات نیز بهره برد. این میوه زودهضم، شیرین، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است. به همین دلیل از آن برای بهبود بسیاری از ناخوشی ها و حتی بیماری های استفاده می شود. بهتر است بدانید که گلابی آب زیادی نیز به بدن می رساند در نتیجه بدن را مرطوب کرده و از احتباس آب جلوگیری می کند. این میوه برای افرادی که در رویای لاغری هستند فوق العاده است چون سیری طولانی مدتی ایجاد می کند. از آنجایی که گلابی فاقد چربی است و قندهایش از نوع ساده است مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود. اگر اهل ورزش هستید می توانید قبل و بعد از ورزش از این میوه ی آبدار و خوشمزه استفاده کنید.

این میوه برای افرادی که کلسترول خونشان بالاست، دچار یبوست هستند، معده ی حساسی دارند و یا دچار زخم و ورم معده، اسهال و همچنین گواتر هستند مناسب است

این میوه به دلیل دارا بودن فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب برای تنظیم عملکرد روده ها مؤثر است و حتی افراد دیابتی نیز می توانند از آن استفاده کنند. مصرف این میوه برای بچه ها و افراد سالمند نیز توصیه می شود.

اگر خدای نکرده دچار بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، فشار خون بالا، کم خونی، دیابت و چاقی مفرط هستید مصرف این میوه به شما توصیه می شود. گلابی یکی از بهترین میوه ها برای کودکان، نوجوانان و افراد ورزشکار است. این میوه برای افرادی که کلسترول خونشان بالاست، دچار یبوست هستند، معده ی حساسی دارند و یا دچار زخم و ورم معده، اسهال و همچنین گواتر هستند مناسب است.

فایده ی روزانه یک عدد گلابی در برنامه ی غذایی

مقابله با رادیکال های آزاد

رادیکال های آزاد مولکول های موذی هستند که به سلول های بدن آسیب زده و زمینه را برای پیری زودهنگام آن ها آماده می سازند. اما گلابی حاوی آنتی اکسیدان های قوی است و می تواند بدن را در برابر این مولکول های موذی محافظت کند و سلامت بدن را ارتقا دهد.

 

کاهش خطر ابتلا به سرطان

تجمع اسیدهای صفراوی در روده باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان کلورکتال و بسیاری از مشکلات روده ها می شود. فیبرهای موجود در گلابی سلامت روده ها را تضمین کرده و خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می دهند. از طرف دیگر مواد مغذی این میوه مانع از تشکیل سلول های سرطانی در مری و معده می شود.

کنترل دیابت

از آنجایی که گلابی شاخص گلیسمی پایینی دارد یک دسر یا میان وعده ی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می شود. اگر دیابت دارید زمانی که هوس خوردن یک میوه ی شیرین به سرتان می زند بهتر است یک عدد گلابی مناسب انتخاب کنید.

آب گلابی

بهبود عملکرد گوارشی

گلابی نقش مهمی در روند هضم و گوارش دارد. یک عدد گلابی در روز 20 درصد فیبرهای مورد نیاز بدن را تأمین می کند. در واقع این میوه مانند یک ماده ی لیزکننده ی طبیعی روده ها عمل می کند و به دفع سریع مدفوع و پیشگیری از یبوست کمک زیادی می کند. این میوه همچنین باعث تحریک ترشحات گاستریک شده و برای افرادی که دچار اسهال شده اند نیز مفید است.

کاهش فشار خون بالا

گلابی حاوی میزان زیادی پتاسیم است در نتیجه به سلامت قلب کمک زیادی می کند. پتاسیم یک ماده ی مغذی برای عروق خونی محسوب می شود. این میوه باعث کاهش فشار خون شده و از تشکیل لخته های خونی مسئول آسیب یا بیماری های قلب و عروق پیشگیری می کند. گلابی همچنین باعث افزایش جریان خون در کل بدن شده و ارگان ها و بافت ها را اکسیژن رسانی می کند. به این ترتیب نیز امکان بیماری های قلبی عروقی یا سکته های قلبی را نیز کاش می دهد.

دیگر فواید گلابی

خواص گلابی به همین موارد ختم نمی شود. این میوه حاوی پکتین است و به این ترتیب نیز میزان کلسترول خون را کاهش می دهد. اگر می خواهید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید و بیماری های زمستانی را از خود دور سازید به این میوه اعتماد کنید. گلابی به بدن کمک می کند تا کلسیم استخوان ها را حفظ کند و به این ترتیب بروز پوکی استخوان به تأخیر می افتد. این میوه به دلیل دارا بودن اسید فولیک از بروز بیماری های دوران جنینی پیشگیری کرده و سلامت خانم های باردار را ارتقا می دهد. برای پیشگیری از کرامپ های عضلانی نیز می توانید به این میوه اعتماد کنید چون حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم است. ماسک تهیه شده از این میوه برای بهبود سلامت پوست و موها مؤثر است و آن را بخشی از رژیم غذایی تصفیه کننده و لاغری می دانند.

روش انتخاب گلابی

البته که این روزها در بازارهای میوه و تره بار میوه را فله ای می دهند. اما اگر خودتان دست به انتخاب می زنید بهتر است نکاتی را رعایت کنید. گلابی های سفت که پوستی نرم و بدون ضرب خوردگی دارند را خریداری کنید. از انتخاب گلابی های شل یا ضرب دیده خودداری کنید. می توانید گلابی ها را در یخچال نگهداری کنید اما بهتر است آن ها را تازه به تازه مصرف کنید. برای اینکه متوجه شوید میوه ی انتخابی تان به طور کامل رسیده است می توانید بخش بالایی آن را فشار دهید. اگر این قسمت نرم باشد به این معنی است که میوه رسیده است.

مجله پزشکی مادر

یکی از مشکلات بیشتر آقایان، ابتلا به دردها و گرفتگی‌های عضلانی در طول روز است. راه رهایی از این مشکل هم نوشیدن آب یا خود آلبالو و گیلاس است. رنگدانه‌های موجود در این میوه‌ها، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که باعث تخفیف التهاب و دردهای عضلانی می‌شوند. به‌علاوه، هنوز عوارض جانبی قابل توجهی هم از مصرف این دو میوه پرطرفدار، گزارش نشده است.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از به سایت ایران اگر دوست دارید که اندامی عضلانی‌تر داشته باشید، مصرف گوشت‌ها را پشت گوشت نیندازید. یکی از توصیه‌های تغذیه‌ای به آقایانی که اهمیت زیادی به اندام خود می‌دهند، مصرف گوشت‌های کم‌چرب به‌جای مکمل‌های پروتئینی برای عضله‌سازی است.

استیک بدون چربی، سینه مرغ، گوشت بوقلمون و شترمرغ، گزینه‌های خوبی برای آقایان هستند که هم پروتئین دارند و هم حجم بالایی از لوسین را در خود جای داده‌اند. لوسین، نوعی آمینو اسید است که به ساخت عضله در بدن مردان کمک می‌کند.

شکلات، دیگر خوراکی قابل توصیه به مردان است. شکلات می‌تواند باعث بهبود گردش خون در بدن شود. فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ هم می‌توانند به کاهش کلسترول خون و بهبود گردش خون و فشار خون در بدن مردان کمک کنند. به این ترتیب، هم سلامت قلب آقایان با مصرف حدود ۳۰ گرم شکلات تلخ در طول روز تضمین خواهد شد و هم سلامت چرخه جنسی آنها.

حلزون و دیگر غذاهای دریایی سرشار از روی هستند که برای سلامت قلب،عضلات و دستگاه تولید مثل مفیدند.سطوح پایین روی با کیفیت پایین اسپرم و نازایی مردان در ارتباط است.

آووکادو میوه ای غنی از چربی های مفید است و اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره(MUFA) در این میوه در مقابل کلسترول عمل میکنند و هم توتال کلسترول و هم LDL را کاهش می دهند.روغن زیتون و مغزدانه ها نیز حاوی چربی های مفید هستند.

ماهی های چرب مثل سالمون و ساردین نیز از دیگر منابع خوب چربی ها هستند.این ماهی ها حاوی اسیدهای چرب امگا3 هستند که از بیماری های قلبی که عامل اصلی مرگ و میر مردان در آمریکا میباشد محافظت میکنند.مصرف 2 سروینگ ماهی در هفته میتواند ریسک بیماری های قلبی را کاهش دهد.

زنجبیل از ترکیباتی است که می تواند به کاهش التهاب کمک کند. درنتیجه خوردن زنجبیل می تواند در کاهش درد عضلانی ناشی از فعالیت بدنی موثر باشد.

وی پروتئین موجود در شیر و ماست از دیگر منابع اسید آمینه لوسین میباشند که یک اسیدآمینه عضله ساز است.

موز نیز بدلیل سرشار بودن از پتاسیم برای انقباضات عضلانی و سلامت استخوان مفید است.دریافت مقادیر کافی پتاسیم به اندازه محدودیت دریافت سدیم برای کاهش فشار خون اهمیت دارد.

آجیل ها از جمله پسته منبع خوبی از پروتئین،فیبر و روی هستند .مقادیر بالای استرول ها در پسته می توانند سطوح کلسترول را بهبود بخشند. همچنین یک اونس آجیل برزیلی هفت برابر بیشتر از ارزش روزانه سلنیم دارد.این ماده معدنی برای ارتقای سیستم ایمنی و کمک به غده تیروئید ضروری است.

گوجه فرنگی که غنی از لیکوپن است بدن را در مقابل برخی سرطان ها محافظت میکند.بعضی مطالعات بیان کرده اند مردانی که بطور منظم سس گوجه فرنگی مصرف می کنند کمتر به سرطان پروستات مبتلا میگردند. یکی دیگر از غذاهایی که بدن را در مقابل این سرطان محافظت میکند سویا است.توفو و شیرسویا از موادی هستند که میتوانند بدین منظور استفاده شوند.در کشورهای آسیایی نسبت به آمریکا مردم 90 برابر بیشتر غذاهای حاوی سویا مصرف میکنند و درنتیجه سرطان پروستات در این کشورها کمتر است.

سبزیجات نارنجی رنگ منبع خوبی از بتاکاروتن،لوتئین و ویتامین سی هستند که میتوانند ریسک ابتلا به بزرگ شدن پروستات را کاهش دهند.فلفل دلمه ای قرمز،هویج،کدو تنبل و سیب زمینی شیرین انتخاب های خوبی از این گروه هستند.

سبزیجات برگ سبز تیره،اسفناج و کلم پیچ نیز میتوانند به سلامت چشم و پروستات کمک کنند.این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی لوتئین و زآگزانتین هستند که هردو این ترکیبات از کاتاراکت و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) پیشگیری میکنند.

تخم مرغ نیز دارای پروتئین،لوتئین و آهن است و هر زرده آن محتوی 185 میلیگرم کلسترول است (یک فرد سالم تا 300 میلی گرم کلسترول در روز میتواند دریافت کند).

برنج قهوه ای و دیگر غلات کامل نیز میتوانند به حفظ وزن سالم شما و کاهش ریسک بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 کمک کنند.

مجله پزشکی مادر

سبزیجات نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه ایفا می کنند.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از مهر، میلیون ها زن در جهان برای مقابله با تاثیرات ناخواسته یائسگی، درمان های مربوط به ترکیبات هورمونی استروژن و پروژسترون دریافت می کنند.

مطالعات نشان می دهند که کاربرد چنین درمانی ریسک ابتلا به سرطان سینه را در این افراد افزایش می دهد.

یکی از مشکلات بیشتر آقایان، ابتلا به دردها و گرفتگی‌های عضلانی در طول روز است. راه رهایی از این مشکل هم نوشیدن آب یا خود آلبالو و گیلاس است. رنگدانه‌های موجود در این میوه‌ها، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که باعث تخفیف التهاب و دردهای عضلانی می‌شوند. به‌علاوه، هنوز عوارض جانبی قابل توجهی هم از مصرف این دو میوه پرطرفدار، گزارش نشده است.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از به سایت ایران اگر دوست دارید که اندامی عضلانی‌تر داشته باشید، مصرف گوشت‌ها را پشت گوشت نیندازید. یکی از توصیه‌های تغذیه‌ای به آقایانی که اهمیت زیادی به اندام خود می‌دهند، مصرف گوشت‌های کم‌چرب به‌جای مکمل‌های پروتئینی برای عضله‌سازی است.

استیک بدون چربی، سینه مرغ، گوشت بوقلمون و شترمرغ، گزینه‌های خوبی برای آقایان هستند که هم پروتئین دارند و هم حجم بالایی از لوسین را در خود جای داده‌اند. لوسین، نوعی آمینو اسید است که به ساخت عضله در بدن مردان کمک می‌کند.

شکلات، دیگر خوراکی قابل توصیه به مردان است. شکلات می‌تواند باعث بهبود گردش خون در بدن شود. فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ هم می‌توانند به کاهش کلسترول خون و بهبود گردش خون و فشار خون در بدن مردان کمک کنند. به این ترتیب، هم سلامت قلب آقایان با مصرف حدود ۳۰ گرم شکلات تلخ در طول روز تضمین خواهد شد و هم سلامت چرخه جنسی آنها.

حلزون و دیگر غذاهای دریایی سرشار از روی هستند که برای سلامت قلب،عضلات و دستگاه تولید مثل مفیدند.سطوح پایین روی با کیفیت پایین اسپرم و نازایی مردان در ارتباط است.

آووکادو میوه ای غنی از چربی های مفید است و اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره(MUFA) در این میوه در مقابل کلسترول عمل میکنند و هم توتال کلسترول و هم LDL را کاهش می دهند.روغن زیتون و مغزدانه ها نیز حاوی چربی های مفید هستند.

ماهی های چرب مثل سالمون و ساردین نیز از دیگر منابع خوب چربی ها هستند.این ماهی ها حاوی اسیدهای چرب امگا3 هستند که از بیماری های قلبی که عامل اصلی مرگ و میر مردان در آمریکا میباشد محافظت میکنند.مصرف 2 سروینگ ماهی در هفته میتواند ریسک بیماری های قلبی را کاهش دهد.

زنجبیل از ترکیباتی است که می تواند به کاهش التهاب کمک کند. درنتیجه خوردن زنجبیل می تواند در کاهش درد عضلانی ناشی از فعالیت بدنی موثر باشد.

وی پروتئین موجود در شیر و ماست از دیگر منابع اسید آمینه لوسین میباشند که یک اسیدآمینه عضله ساز است.

موز نیز بدلیل سرشار بودن از پتاسیم برای انقباضات عضلانی و سلامت استخوان مفید است.دریافت مقادیر کافی پتاسیم به اندازه محدودیت دریافت سدیم برای کاهش فشار خون اهمیت دارد.

آجیل ها از جمله پسته منبع خوبی از پروتئین،فیبر و روی هستند .مقادیر بالای استرول ها در پسته می توانند سطوح کلسترول را بهبود بخشند. همچنین یک اونس آجیل برزیلی هفت برابر بیشتر از ارزش روزانه سلنیم دارد.این ماده معدنی برای ارتقای سیستم ایمنی و کمک به غده تیروئید ضروری است.

گوجه فرنگی که غنی از لیکوپن است بدن را در مقابل برخی سرطان ها محافظت میکند.بعضی مطالعات بیان کرده اند مردانی که بطور منظم سس گوجه فرنگی مصرف می کنند کمتر به سرطان پروستات مبتلا میگردند. یکی دیگر از غذاهایی که بدن را در مقابل این سرطان محافظت میکند سویا است.توفو و شیرسویا از موادی هستند که میتوانند بدین منظور استفاده شوند.در کشورهای آسیایی نسبت به آمریکا مردم 90 برابر بیشتر غذاهای حاوی سویا مصرف میکنند و درنتیجه سرطان پروستات در این کشورها کمتر است.

سبزیجات نارنجی رنگ منبع خوبی از بتاکاروتن،لوتئین و ویتامین سی هستند که میتوانند ریسک ابتلا به بزرگ شدن پروستات را کاهش دهند.فلفل دلمه ای قرمز،هویج،کدو تنبل و سیب زمینی شیرین انتخاب های خوبی از این گروه هستند.

سبزیجات برگ سبز تیره،اسفناج و کلم پیچ نیز میتوانند به سلامت چشم و پروستات کمک کنند.این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی لوتئین و زآگزانتین هستند که هردو این ترکیبات از کاتاراکت و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) پیشگیری میکنند.

تخم مرغ نیز دارای پروتئین،لوتئین و آهن است و هر زرده آن محتوی 185 میلیگرم کلسترول است (یک فرد سالم تا 300 میلی گرم کلسترول در روز میتواند دریافت کند).

برنج قهوه ای و دیگر غلات کامل نیز میتوانند به حفظ وزن سالم شما و کاهش ریسک بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 کمک کنند.

مجله پزشکی مادر

اغلب متخصصان غذايي براي توصيه درباره ميزان مصرف انواع مواد غذايي از هرم غذايي پيروي مي‌کنند؛ اما هنگامي‌که موضوع شير و لبنيات مطرح است،‌ سوال اين است که کدام هرم؟

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از روزنامه سپید هرم غذايي رسمي ساخته وزارت کشاورزي آمريکا (USAD) است. اين هرم توصيه‌هاي دانشمندان ارشد تغذيه از سراسر آمريکا را تلفيق کرده است؛ اما گروه‌هاي ديگر کارشناسان که با برخي از جنبه‌هاي توصيه‌هاي USAD موافق نيستند، هرم‌هاي جايگزين خودشان را ساخته‌اند. يکي از تاثيرگذارترين آنها هرم‌غذايي است که پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد ايجاد کرده‌اند؛ يک تفاوت بزرگ ميان توصيه‌هاي اين هرم و توصيه‌هاي هرم USAD مربوط به شير و فراورده‌هاي لبني وجود دارد.

اصول راهنماي غذايي USAD در سال 2005، ميزان وعده‌هاي مصرفي توصيه‌شده شير را به دو تا فنجان در روز افزايش داد. آخرين نسخه اين اصول راهنما در سال 2010 اين توصيه را تکرار کرد. اين اصول راهنما به‌طور خاص مردم را تشويق مي‌کرد که ميزان بيشتري شير بي‌چربي و کم‌چربي و لبنيات ساخته‌شده از آنها را بخورند.

در مقابل، براساس هرم‌غذايي هاروارد، شير بخشي ضروري از يک رژيم‌غذايي سالم نيست و حتي ممکن است خطراتي را هم ايجاد کند.

دلايل به نفع شير و لبنيات

توصيه‌هاي USDA براساس اين حقيقت است که شير منبع سه ماده مغذي مهم است: کلسيم، پتاسيم و ويتامين D (که به شير غني‌شده اضافه مي‌شود).

شير حاوي مقدار زيادي موادمغذي است که به‌خصوص براي سلامت استخوان مهم هستند. افرادي که شير نمي‌نوشند ممکن است دچار کمبود اين
موادمغذي شوند؛ بنابراين تشويق افراد به مصرف روزانه لبنيات درست به نظر مي‌رسد. شير همچنين منبع غني براي پتاسيم است- يک دليل قانع‌کننده ديگر که کميته USAD در سال 2005 اندازه توصيه‌شده وعده شير از 2 فنجان به 3 فنجان در روز افزايش داد، دريافت بيش‌ازحد کم پتاسيم و بيش‌ازحد زياد سديم عوامل خطرساز براي فشارخون بالا هستند. ب

بسياري از آمريکاييان بيش‌ازحد سديم مصرف مي‌کنند و در مقابل به مقدار زياد پتاسيم دريافت مي‌کنند. البته شير تنها منبع پتاسيم نيست. بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌ها نيز غني از پتاسيم هستند؛ اما کارشناسان در افزايش اندازه وعده سبزي‌ها و ميوه‌ها احتياط کردند، چرا که از قبل نيز ميزان توصيه‌شده بيشتر از حدي بود که اغلب آمريکاييان مي‌خوردند.

به همين علت باتوجه به اينکه امکان توصيه بيشتر مصرف سبزي و ميوه وجود نداشت، کارشناسان اين کميته تصميم گرفتند از طريق توصيه به نوشيدن شير کم‌چربي، دريافت پتاسيم را تضمين کنند.


دلايلي بر ضد شير و لبنيات

همه کارشناسان معتقد نيستند که اين جايگزيني ايده خوبي باشد. درواقع، کارشناسان در دانشکده بهداشت عمومي هاروارد، اين توصيه‌هاي جديد درباره شير را «گامي در مسير اشتباه» خواندند. يکي از برجسته‌ترين اين منتقدان، والتر ويلت، استاد اپيدميولوژي و رئيس بخش تغذيه دانشکده بهداشت عمومي هاروارد است.

ويلت مي‌گويد: «يکي از استدلال‌هاي اصلي در پشتيباني توصيه‌هاي USAD اين است که نوشيدن شير يا فراورده‌هاي لبني معادل آن، خطر شکستگي‌ها را کاهش مي‌دهد؛ اما درواقع شواهد چنداني دراين‌باره وجود ندارد که مصرف شير با کاهش شکستگي‌ها همراهي دارد.»

درواقع کشورهايي که در آن تقريبا شيري مصرف نمي‌شود، مانند بسياري از کشورهاي آسيايي، ميزان‌هاي پايين شکستگي دارند.

ويلت تاييد مي‌کند که شير منبع خوبي از پتاسيم است، اما به گفته ويلت، ميزان‌هاي توصيه‌شده USAD بسيار بيشتر از ميزاني است که براي پيشگيري از فشارخون بالا لازم است. او مي‌گويد: «ما با توصيه افراد به مصرف کمتر نمک نتايج بسيار بهتري مي‌گيريم.»

شير داراي کالري‌ نسبتا زيادي است. براي مثال، يک فنجان شير 2 درصد 138 کالري دارد. نوشيدن 3 فنجان شير در روز حدود 366 کالري به رژيم‌غذايي مي‌افزايد- که براي هرکسي که مراقب وزن خودش است ميزان زيادي محسوب مي‌شود.

اما نگراني اصلي ويلت اين است که نوشيدن مقدار زيادي شير ممکن است خطرات بيشتري را ايجاد کند. او مي‌گويد: «تابه‌حال، مجموعه نسبتا بزرگي از داده‌ها وجود دارد که نشان مي‌دهد مصرف شير در اين مقدار با خطر بيشتر سرطان پروستات مرگبار همراهي دارد؛ و گرچه شواهد دراين‌باره تا حدي متناقض است؛ اما اندکي افزايش خطر سرطان تخمدان را با نوشيدن سه وعده يا بيشتر شير در روز مشاهده مي‌شود.»


راه‌حل عملي چيست؟

خوشبختانه هنگامي‌که نوبت به توصيه‌هاي عملي مي‌رسد، اين دو طرف خيلي از هم دور نيستند. به گفته ويلت، مصرف يک يا دو فنجان شير يا لبنيات معادل آن اشکالي ندارد. او مي‌گويد: «اما درعين‌حال مهم است که مردم بدانند، براي سالم ماندن مجبور نيستند، حتما شير بنوشند.»

افرادي که عدم تحمل به لاکتوز دارند، نمي‌توانند به‌آساني شير بنوشند. در اين افراد و ساير افرادي که تصميم مي‌گيرند شير مصرف نکند، مهم است که به منابع ديگر کلسيم روي‌آورند. براي مثال، لبنيات عاري از لاکتوز و سبزي‌هاي برگ‌دار سبز مانند، اسفناج، لوبيا سبز، کلم‌برگ، کاهوي چيني،‌ آب‌ميوه غني‌شده با کلسيم يا شير سويا،‌ و سبزي‌ها روي‌آورند.

همچنين عاقلانه است که به‌اندازه کافي پتاسيم دريافت کنيم که در گوجه‌فرنگي، اسفناج، سيب‌زميني شيرين، موز، پرتقال و ساير ميوه‌ها و سبزي‌ها به فراواني يافت مي‌شود.

مجله پزشکی مادر

اغراق نیست اگر به سرطان لقب مهم ترین و سخت ترین بیماری جهان امروز را بدهیم، بیماری که حتی شنیدن اسمش وحشت را به وجود ما راه می دهد. اما شاید سرطان به اندازه اسمش ترسناک و غیرقابل تحمل نباشد و بتوان با چند راهکار ساده تا حد زیادی از ابتلا به آن جلوگیری کرد. یکی از ساده ترین و در عین حال تأثیرگذارترین این راه ها تغییر در سبک زندگی و خوراکی هایی است که هر روز استفاده می کنیم، تغییراتی که اگر دائم و منظم باشند می توانند تا 60 درصد خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از شفقنا زندگی، اما اگر دوست دارید بدانید با خوردن چه خوراکی هایی می توانید از گرفتار این غول بزرگ اما شکست خوردنی نباشید گزارش ما را دنبال کنید.

سیب

وجود دو ترکیب ضد سرطان در میوه خوش طعم و خوش عطری هم چون سیب آن را به خوراکی با قدرت پیشگیری چشم گیر بدل کرده است. فلاونوئیدها و اسید فنولیک علاوه بر اینکه ازسلول ها در برابر سرطان محافظت می کند از تقسیم شدن سلول های سرطانی و پخش شدن آنها در بدن جلوگیری می کند.

سیر

در حال حاضر هیچ شکی وجود ندارد که خوردن سیر از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری می کند، به ویژه سرطان هایی که مربوط به سیستم هاضمه می شود؛ مانند: سرطان روده و معده. مصرف یک حبه سیر در طول روز تأثیر شگفت آوری در دور شدن سرطان از ما ایفا می کند.

دانه کدوتنبل

کدوتنبل منبعی غنی از ویتامین E است، این ویتامین علاوه بر اینکه سلول های سرطانی را مهار می کند از سیستم ایمنی بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.

انگور

انواع مختلف دانه های انگور سرشار از آنتی اکسیدان هستند، ترکیبی که دارای خواص ضد سرطان است. این میوه مانع از فرایندهای شیمیایی می شود که پروتئین های بدن را به سرطان تبدیل می کند.

زردچوبه

کورکومین یکی از ترکیبات اصلی زردچوبه است که در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقشی اساسی ایفا می کند. بنا بر تحقیقات دانشمندان: کورکوکین یکی از موادی است که برخی سلول های سرطانی از جمله تومورها را مهار می کند.

چای سبز

نوشیدن چای سبز حتی می تواند برای بیماران مبتلا به سرطان هم مفید باشد. اپی گالوکتشیت گالات موجود در چای سبز رشد سرطان را به تعویق می اندازد و نرخ سرطان ریه و معده را کاهش می دهد.

هویج

بتا کاروتن موجود در هویج، کمک قابل توجهی در کاهش سلول های سرطانی ریه، زبان، گلو، معده، روده، مثانه، پروستات و پستان می کند.

گوجه فرنگی

تحقیقات دانشمندان نشان داده است: خوردن هفتگی 7 تا 8 عدد گوجه فرنگی 40 درصد خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. علاوه بر این، در عدم ابتلا به برخی سرطان ها مانند ریه، روده، دهانه رحم و سینه نقش مهمی ایفا می کند.

انار

یکی دیگر از خوراکی مغذی که خواص ضد سرطانی بسیاری دارد انار است، میوه ای زیبا و سرشار از آنتی اکسیدان. تأثیر انار در کاهش ابتلا به سرطان های سینه، روده، ریه، پوست و پروستات انکار نشدنی است.

قارچ

اغلب قارچ ها حاوی مقدار قابل توجهی ساکاریدها به ویژه لنتینان هستند، ترکیبی فوق العاده که تأثیر بی نظیری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. علاوه بر این، قارچ ها منبعی غنی از بتا کاروتن و لکتین پروتئین هستند که از حمله سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

انواع کلم

کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم بروکسل سرشار از آنتی اکسیدان، لوتئین و زآگزانتین هستند که خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان پروستات را کاهش می دهند.

مجله پزشکی مادر
©2017 شرط مهم سلامت یک جامعه توانمندی مردم در جستجو، دریافت و به کار گیری اطلاعات سلامت است، مجله پزشکی مادر، شریک سلامت جامعه ایرانی است.

Please publish modules in offcanvas position.