یکی از مشکلات بیشتر آقایان، ابتلا به دردها و گرفتگی‌های عضلانی در طول روز است. راه رهایی از این مشکل هم نوشیدن آب یا خود آلبالو و گیلاس است. رنگدانه‌های موجود در این میوه‌ها، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که باعث تخفیف التهاب و دردهای عضلانی می‌شوند. به‌علاوه، هنوز عوارض جانبی قابل توجهی هم از مصرف این دو میوه پرطرفدار، گزارش نشده است.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از به سایت ایران اگر دوست دارید که اندامی عضلانی‌تر داشته باشید، مصرف گوشت‌ها را پشت گوشت نیندازید. یکی از توصیه‌های تغذیه‌ای به آقایانی که اهمیت زیادی به اندام خود می‌دهند، مصرف گوشت‌های کم‌چرب به‌جای مکمل‌های پروتئینی برای عضله‌سازی است.

استیک بدون چربی، سینه مرغ، گوشت بوقلمون و شترمرغ، گزینه‌های خوبی برای آقایان هستند که هم پروتئین دارند و هم حجم بالایی از لوسین را در خود جای داده‌اند. لوسین، نوعی آمینو اسید است که به ساخت عضله در بدن مردان کمک می‌کند.

شکلات، دیگر خوراکی قابل توصیه به مردان است. شکلات می‌تواند باعث بهبود گردش خون در بدن شود. فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ هم می‌توانند به کاهش کلسترول خون و بهبود گردش خون و فشار خون در بدن مردان کمک کنند. به این ترتیب، هم سلامت قلب آقایان با مصرف حدود ۳۰ گرم شکلات تلخ در طول روز تضمین خواهد شد و هم سلامت چرخه جنسی آنها.

حلزون و دیگر غذاهای دریایی سرشار از روی هستند که برای سلامت قلب،عضلات و دستگاه تولید مثل مفیدند.سطوح پایین روی با کیفیت پایین اسپرم و نازایی مردان در ارتباط است.

آووکادو میوه ای غنی از چربی های مفید است و اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره(MUFA) در این میوه در مقابل کلسترول عمل میکنند و هم توتال کلسترول و هم LDL را کاهش می دهند.روغن زیتون و مغزدانه ها نیز حاوی چربی های مفید هستند.

ماهی های چرب مثل سالمون و ساردین نیز از دیگر منابع خوب چربی ها هستند.این ماهی ها حاوی اسیدهای چرب امگا3 هستند که از بیماری های قلبی که عامل اصلی مرگ و میر مردان در آمریکا میباشد محافظت میکنند.مصرف 2 سروینگ ماهی در هفته میتواند ریسک بیماری های قلبی را کاهش دهد.

زنجبیل از ترکیباتی است که می تواند به کاهش التهاب کمک کند. درنتیجه خوردن زنجبیل می تواند در کاهش درد عضلانی ناشی از فعالیت بدنی موثر باشد.

وی پروتئین موجود در شیر و ماست از دیگر منابع اسید آمینه لوسین میباشند که یک اسیدآمینه عضله ساز است.

موز نیز بدلیل سرشار بودن از پتاسیم برای انقباضات عضلانی و سلامت استخوان مفید است.دریافت مقادیر کافی پتاسیم به اندازه محدودیت دریافت سدیم برای کاهش فشار خون اهمیت دارد.

آجیل ها از جمله پسته منبع خوبی از پروتئین،فیبر و روی هستند .مقادیر بالای استرول ها در پسته می توانند سطوح کلسترول را بهبود بخشند. همچنین یک اونس آجیل برزیلی هفت برابر بیشتر از ارزش روزانه سلنیم دارد.این ماده معدنی برای ارتقای سیستم ایمنی و کمک به غده تیروئید ضروری است.

گوجه فرنگی که غنی از لیکوپن است بدن را در مقابل برخی سرطان ها محافظت میکند.بعضی مطالعات بیان کرده اند مردانی که بطور منظم سس گوجه فرنگی مصرف می کنند کمتر به سرطان پروستات مبتلا میگردند. یکی دیگر از غذاهایی که بدن را در مقابل این سرطان محافظت میکند سویا است.توفو و شیرسویا از موادی هستند که میتوانند بدین منظور استفاده شوند.در کشورهای آسیایی نسبت به آمریکا مردم 90 برابر بیشتر غذاهای حاوی سویا مصرف میکنند و درنتیجه سرطان پروستات در این کشورها کمتر است.

سبزیجات نارنجی رنگ منبع خوبی از بتاکاروتن،لوتئین و ویتامین سی هستند که میتوانند ریسک ابتلا به بزرگ شدن پروستات را کاهش دهند.فلفل دلمه ای قرمز،هویج،کدو تنبل و سیب زمینی شیرین انتخاب های خوبی از این گروه هستند.

سبزیجات برگ سبز تیره،اسفناج و کلم پیچ نیز میتوانند به سلامت چشم و پروستات کمک کنند.این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی لوتئین و زآگزانتین هستند که هردو این ترکیبات از کاتاراکت و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) پیشگیری میکنند.

تخم مرغ نیز دارای پروتئین،لوتئین و آهن است و هر زرده آن محتوی 185 میلیگرم کلسترول است (یک فرد سالم تا 300 میلی گرم کلسترول در روز میتواند دریافت کند).

برنج قهوه ای و دیگر غلات کامل نیز میتوانند به حفظ وزن سالم شما و کاهش ریسک بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 کمک کنند.

مجله پزشکی مادر

یک فوق تخصص گوارش نسبت به مصرف بالای سرانه نمک در کشور هشدار داد و تاکید کرد: مصرف نمک در نانوایی‌ها جهت پیشگیری از سرطان باید کاهش یابد. 
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازفارس، اکرم پورشمس اظهار داشت: شایعترین بیماری‌های گوارشی کشور در حال حاضر ریفلاکس معده و سندرم روده تحریک‌پذیر است که مصرف فست ‌فودها و غذاهای آماده در ایجاد این بیماری بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه فست فودها و غذاهای آماده حاوی مواد نگهدارنده همچون نیترات است، افزود: نوشابه‌های کافئین‌دار، ترشیجات،‌غذاهای تند و سس‌ها نیز از دیگر مواد غذایی به شمار رفته که سبب شیوع ریفلاکس و سندرم روده تحریک‌پذیر شده است.

این فوق‌تخصص گوارش تهوع، احساس ترش کردن در گلو را از علایم ریفلاکس معده برشمرد و بیان داشت: دل درد، نفخ شکم، اسهال، دل‌پیچه و سر و صدای شکم نیز از نشانه‌های بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر است. لذا افراد باید در مصرف مواد غذایی توجه لازم را برای حفظ سلامتی خود داشته باشند.
پورشمس با تاکید بر اینکه مصرف زیاد نمک، ترشیجات و نیترات موجود در غذاهای آماده ضریب ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد، گفت: سرانه مصرف نمک متاسفانه در کشور ما بسیار زیاد است و حتی این موضوع نیز در نانوایی‌های کشور باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه خوردن چیپس و پفک در کودکان آنها را مستعد فشار خون در سنین بالاتر می‌کند، اظهار داشت: افراد باید سعی کنند مصرف نمک را در غذاهای خود کاهش دهند و عادت‌های غلط غذایی همچون پاشیدن نمک بر روی سس یا ماست خود را کنار گذارند.

این فوق تخصص گوارش در رابطه با مصرف میوه‌های گلخانه‌ای و ارتباط آن با بیماری‌های گوارشی گفت: مصرف این میوه‌ها نیز باید مورد توجه افراد قرار گیرد چرا که گاهی مصرف کود زیاد و یا اینکه فاصله کوددهی تا برداشت محصول بیش از مقدار معین باشد، میوه حاوی نیترات فراوان شده و بیماری‌های زیادی را برای فرد مصرف‌کننده به همراه دارد.

مجله پزشکی مادر

اغراق نیست اگر به سرطان لقب مهم ترین و سخت ترین بیماری جهان امروز را بدهیم، بیماری که حتی شنیدن اسمش وحشت را به وجود ما راه می دهد. اما شاید سرطان به اندازه اسمش ترسناک و غیرقابل تحمل نباشد و بتوان با چند راهکار ساده تا حد زیادی از ابتلا به آن جلوگیری کرد. یکی از ساده ترین و در عین حال تأثیرگذارترین این راه ها تغییر در سبک زندگی و خوراکی هایی است که هر روز استفاده می کنیم، تغییراتی که اگر دائم و منظم باشند می توانند تا 60 درصد خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از شفقنا زندگی، اما اگر دوست دارید بدانید با خوردن چه خوراکی هایی می توانید از گرفتار این غول بزرگ اما شکست خوردنی نباشید گزارش ما را دنبال کنید.

سیب

وجود دو ترکیب ضد سرطان در میوه خوش طعم و خوش عطری هم چون سیب آن را به خوراکی با قدرت پیشگیری چشم گیر بدل کرده است. فلاونوئیدها و اسید فنولیک علاوه بر اینکه ازسلول ها در برابر سرطان محافظت می کند از تقسیم شدن سلول های سرطانی و پخش شدن آنها در بدن جلوگیری می کند.

سیر

در حال حاضر هیچ شکی وجود ندارد که خوردن سیر از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری می کند، به ویژه سرطان هایی که مربوط به سیستم هاضمه می شود؛ مانند: سرطان روده و معده. مصرف یک حبه سیر در طول روز تأثیر شگفت آوری در دور شدن سرطان از ما ایفا می کند.

دانه کدوتنبل

کدوتنبل منبعی غنی از ویتامین E است، این ویتامین علاوه بر اینکه سلول های سرطانی را مهار می کند از سیستم ایمنی بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.

انگور

انواع مختلف دانه های انگور سرشار از آنتی اکسیدان هستند، ترکیبی که دارای خواص ضد سرطان است. این میوه مانع از فرایندهای شیمیایی می شود که پروتئین های بدن را به سرطان تبدیل می کند.

زردچوبه

کورکومین یکی از ترکیبات اصلی زردچوبه است که در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقشی اساسی ایفا می کند. بنا بر تحقیقات دانشمندان: کورکوکین یکی از موادی است که برخی سلول های سرطانی از جمله تومورها را مهار می کند.

چای سبز

نوشیدن چای سبز حتی می تواند برای بیماران مبتلا به سرطان هم مفید باشد. اپی گالوکتشیت گالات موجود در چای سبز رشد سرطان را به تعویق می اندازد و نرخ سرطان ریه و معده را کاهش می دهد.

هویج

بتا کاروتن موجود در هویج، کمک قابل توجهی در کاهش سلول های سرطانی ریه، زبان، گلو، معده، روده، مثانه، پروستات و پستان می کند.

گوجه فرنگی

تحقیقات دانشمندان نشان داده است: خوردن هفتگی 7 تا 8 عدد گوجه فرنگی 40 درصد خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. علاوه بر این، در عدم ابتلا به برخی سرطان ها مانند ریه، روده، دهانه رحم و سینه نقش مهمی ایفا می کند.

انار

یکی دیگر از خوراکی مغذی که خواص ضد سرطانی بسیاری دارد انار است، میوه ای زیبا و سرشار از آنتی اکسیدان. تأثیر انار در کاهش ابتلا به سرطان های سینه، روده، ریه، پوست و پروستات انکار نشدنی است.

قارچ

اغلب قارچ ها حاوی مقدار قابل توجهی ساکاریدها به ویژه لنتینان هستند، ترکیبی فوق العاده که تأثیر بی نظیری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. علاوه بر این، قارچ ها منبعی غنی از بتا کاروتن و لکتین پروتئین هستند که از حمله سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

انواع کلم

کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و کلم بروکسل سرشار از آنتی اکسیدان، لوتئین و زآگزانتین هستند که خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان پروستات را کاهش می دهند.

مجله پزشکی مادر

در مفصل استخوان، غضروف وجود دارد. غضروف بافتي محکم اما انعطاف پذير است که ميزان اصطکاک و سايش بين استخوان ها را به حداقل مي رساند.غضروف در واقع به عنوان سيستم ضربه گير عمل مي کند. در صورت آسيب ديدگي غضروف، مفاصل دچار ورم و درد مي شود.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از روزنامه خراسان، بر خلاف بيشتر بافت هاي ديگر، گردش خون در غضروف به کندي صورت مي گيرد و به همين علت است که روند ترميم فرسودگي و آسيب ديدگي کمي طول مي کشد.

به گزارش سايت «Newsweek»، با مصرف برخي موادغذايي، مي توان روند ترميم غضروف را سرعت بخشيد. اگر دچار درد مفصل، سفتي در زانو، قوزک پا، شانه، آرنج يا هر قسمت ديگر از بدن هستيد، مي توانيد از موادغذايي زير استفاده کنيد.

سيب: اين ميوه حاوي نوعي آنتي اکسيدان قوي است و به توليد ترکيب مهم غضروف ساز به نام کلاژن کمک مي کند. توجه داشته باشيد، بيشتر ميزان اين ماده در پوست سيب است.

ميوه و سبزي هاي غني از ويتامين C: علاوه بر تقويت سيستم ايمني، ويتامين C براي مفصل هاي متورم و دردناک نيز مفيد است. اين آنتي اکسيدان قوي از سلول ها و بافت ها در برابر آسيب ديدگي بيشتر محافظت و کمک مي کند تا التهاب بدن رفع شود. منابع عالي ويتامين C، فلفل دلمه اي زرد، کيوي، پرتقال، ليمو ترش، ميوه هاي توتي و سبزيجات برگ سبز پررنگ است.

پياز و سير: هر دو غني از سولفوراست که التهاب را کاهش مي دهد. علاوه بر آن سير و پياز، سديم خون را تنظيم مي کند.

زرد چوبه و زنجبيل: براي تسريع روند توليد غضروف، اين دو ادويه را به طور منظم به غذا اضافه کنيد. هر دو خاصيت ضد التهابي دارد و غضروف را از آسيب ديدگي بيشتر محافظت و به عنوان مسکن عمل مي کند.

بادام و مغز ميوه: اين ماده غذايي سرشار از اسيد چرب امگا۳ است که مانع از بروز التهاب مي شود. علاوه بر آن حاوي منگنز نيز هست اين ماده معدني مهم به گلوکزامين کمک مي کند. گلوکزامين براي رشد و عملکرد سريع غضروف مهم است.

روغن زيتون: ميزان بالاي اسيد چرب امگا۳ در اين روغن التهاب را کاهش و روند ترميم و توليد غضروف را افزايش مي دهد. براي حفظ سلامت مفصل ها و سيستم قلبي عروقي روزي يک تا ۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون مصرف کنيد.

روغن نارگيل: اين روغن نيز سرعت توليد و درمان غضروف را افزايش مي دهد. با ماساژ دادن آرام و ماليدن کمي روغن ولرم روي مفصل هاي متورم مي توان درد، ورم و سفتي آن را برطرف کرد.

مجله پزشکی مادر

نظرتان راجع به نوشيدني‌هاي آرامش‌بخش چيست؟ خيلي از افراد راجع به نوشيدني‌هاي انرژي‌زا اطلاعاتي دارند و اغلب آنها را استفاده مي‌کنند، اما ممکن است در اين ميان افرادي هم باشند که دنبال کاهش استرس باشند. اگر شما هم جزو اين گروه هستيد بد نيست بدانيد نوشيدني‌هاي آرامش‌بخش نوشيدني‌هايي غيرالکلي هستند که ذرات آرامش‌بخشي دارند که ممکن است در طبيعت يافت شوند. آنها نوشيدني‌هايي کاربردي با بيش از يک ذره فعال هستند که نه‌تنها استرس را کاهش مي‌دهند بلکه باعث بهبود تمرکز ذهن و خواب بهتر مي‌شوند.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از هفته نامه زندگی مثبت،خواندن اين مقاله را که در مورد نوشيدني‌هاي کاهش‌دهنده استرس است از دست ندهيد.

خواب آرام با نوشيدن شيرداغ

نوشيدن شير داغ باعث آرامش و خواب راحت مي‌شود. جالب است بدانيد شير حاوي اسيد آمينه‌اي به نام تريپتوفان است که براي کاهش استرس ضروري است. شير نوشيدن باعث آرامش رواني و خواب‌آلودگي مي‌شود. شما همچنين مي‌توانيد مقدار کمي عسل را با شير مخلوط کنيد. شير تريپتوفان را به مغز مي‌رساند، سپس به سرتونين تبديل مي‌شود و سرتونين در تاريکي به ملاتونين تبديل مي‌شود و ملاتونين مسئول چرخه خواب و بيداري افراد است. ترکيب شير با عسل همچنين تاثيرات آنتي‌اکسيداني را افزايش مي‌دهد.

چاي گياهي را با عسل بخوريد

انواع چاي به‌خصوص چاي سبز از جمله نوشيدني‌هاي ديگري است که باعث کاهش استرس مي‌شود. چاي بابونه اسطو و خودوس هم آثار آرامش‌بخش خودش را همراه دارد. اپيجنين موجود در بابونه به گيرنده‌هاي GABA مغز مي‌چسبد و آثار ضداضطرابي دارد. اين گيرنده‌ها نقشي اساسي در تنظيم سيستم عصبي مغز دارند و قادرند باعث کاهش استرس فرد به‌خصوص هنگام خواب شوند. اگر مي‌خواهيد از نوشيدن چاي گياهي لذت بيشتري ببريد به شما پيشنهاد مي‌کنيم آن را با يک قاشق چاي‌خوري عسل ترکيب کنيد.

آب گيلاس بنوشيد

گيلاس‌ها حاوي منابع غني ملاتونين هستند. ملاتونين هورموني است که مسئول تنظيم چرخه خواب- بيداري است. نوشيدن آب گيلاس 2 بار در طول روز خواب را تنظيم مي‌کند و باعث کاهش استرس مي‌شود. البته اگر شب‌ها آب گيلاس را نوشيديد مي‌توانيد به آن وانيل هم اضافه کنيد.

مجله پزشکی مادر

در این مطلب سعی شده كالری خورش‌ها و پلوهای ایرانی كه به‌طور معمول در هفته می‌خوریم، بررسی شود؛ مثلا یك بشقاب خورش فسنجان (20 قاشق) حدود 900 کیلوكالری دارد.

به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از مجله سیب سبز، خیلی از كسانی كه می‌خواهند وزن كم كنند برنج نمی‌خورند تا چاق نشوند اما به جای برنج، خورش‌ها را خالی یا با نان می‌خورند و فكر می‌كنند كالری كمتری دریافت كرده‌اند و می‌توانند با این روش لاغر شوند. اگر شما هم جزو این گروه هستید پس از خواندن این مطلب به اشتباهات خود پی می‌برید. در این مطلب سعی شده كالری خورش‌ها و پلوهایی كه به‌طور معمول در هفته می‌خوریم، بررسی شود؛ مثلا یك بشقاب خورش فسنجان (20 قاشق) حدود 900 کیلوكالری دارد در صورتی‌كه اگر سه قاشق از خورش را با 10 قاشق برنج بخورید، حدود 350 کیلوكالری وارد بدن‌تان كرده‌اید. حالا دیگر انتخاب باشماست.
خورش خالی و بدون برنج را باید در حجم زیاد بخورید تا سیر شوید. با یكی، دو قاشق خورش كه نمی‌توان گرسنگی را برطرف كرد همین است كه باعث می‌شود بیشتر آدم‌هایی كه طرفدار این رژیم غذایی هستند، اشتباه كنند و سر میز غذا با خیال راحت یك بشقاب پر خورش بخورند و به این فكر كنند كه چقدر امروز كالری كمتری خورده‌اند و چقدر هم لاغر شده‌اند. بعضی‌ها كنار یك بشقاب خورش چند تكه نان پركالری هم می‌خورند كه این كار می‌تواند كالری یك وعده غذایی را به هزار تا هم برساند.

خورش قورمه‌سبزی

شاید كمتر كسی باشد كه قورمه‌سبزی را دوست نداشته باشد. این خورش سنتی و خوشمزه مخلوطی از سبزیجات، گوشت، لوبیا قرمز، لیمو امانی، پیاز داغ و روغن است. كالری خورش‌ها برحسب روغن به كار رفته شده در آنها می‌تواند بسیار متغیر باشد. در اینجا منظور ما خورش قورمه‌سبزی‌ است كه روغن متوسطی دارد و لوبیای آن هم زیاد نیست. در هر قاشق غذاخوری از این خورش تقریبا 20 كیلوكالری انرژی موجود است. (لازم به ذكر است كه كالری خورش كرفس مشابه قورمه‌ سبزی است) پس اگر در یك بشقاب 20 قاشق خورش باشد، شما 400 کیلوكالری دریافت کرده‌اید. 

خورش قیمه

یكی دیگر از خورش‌های سنتی ما ایرانی‌ها، خورش قیمه است. این خورش مخلوطی از لپه، گوشت، پیاز داغ، روغن، رب گوجه‌فرنگی و لیمو امانی است كه می‌تواند با بادمجان، كدو یا سیب‌زمینی سرخ كرده سرو شود. بسته به روغن به كار رفته در آن و همچنین تركیبی كه این خورش با آن سرو می‌شود، كالری نهایی مصرفی متفاوت خواهد بود. در هر قاشق غذاخوری از خورش قیمه حدود 30 كیلوكالری انرژی نهفته است. (فراموش نکنید كه كالری خورش مسمای بادمجان شبیه خورش قیمه است.)

خورش فسنجان

خورش سنتی و خوشمزه بعدی، خورش فسنجان است. این خورش مخلوطی از گردوی چرخ‌شده، گوشت چرخ‌شده همراه پیاز و رب انار است. خورش فسنجان هم به فرم شیرین، هم به فرم ترش و هم به فرم ملس درست می‌شود. در فرم شیرین ممكن است شكر دوباره به خورش اضافه شود كه كالری آن را بالاتر خواهد برد. در هر قاشق غذاخوری از خورش فسنجان 45 كیلوكالری انرژی نهفته است. 

خورش بامیه

فصل بامیه است و حیف است كه این خورش سنتی خوشمزه را نخورید. خورش بامیه شامل پیاز، گوشت، روغن، بامیه و رب گوجه‌فرنگی است. كالری تمامی خورش‌ها برحسب میزان روغن به كار رفته شده حین پخت خورش متفاوت خواهد بود. اما به‌طور میانگین در هر قاشق غذاخوری از خورش بامیه حدود 15 كیلوكالری انرژی وجود دارد.

استامبولی پلو

یكی دیگر از پلوهای مخلوط رایج ما ایرانی‌ها استامبولی است كه شامل پیاز، روغن، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی تازه، برنج و گاهی گوشت می‌شود. این پلو یك غذای ساده است و زمانی‌كه در آن از گوشت قرمز هم استفاده می‌شود، از لحاظ كیفیت تغذیه‌ای، یك غذای كامل و مغذی به‌شمار می‌آید. در هر قاشق غذاخوری از استامبولی‌پلو حدود 25‌كیلوكالری انرژی نهفته است.

عدس پلو

یكی از غذاهای سنتی ما ایرانی‌ها عدس پلوست كه شامل عدس و برنج است. عدس‌پلو حتی اگر ساده و بدون گوشت، مرغ یا كشمش هم مصرف شود، از لحاظ كیفیت تغذیه‌ای یك غذای كامل به حساب می‌آید. در هر قاشق غذاخوری عدس‌پلو حدود 35 كیلوكالری وجود دارد. كالری كشمش و گوشتی كه همراه عدس‌پلو مصرف می‌شود، باید جداگانه محاسبه شود.

لوبیاپلو

پلوی مخلوط بعدی، لوبیاپلوست كه شامل پیاز، گوشت قرمز (تكه‌ای یا چرخ‌شده)، روغن، لوبیا سبز، رب گوجه‌فرنگی و برنج است. كالری پلوهای مخلوط برحسب میزان محتویات داخل پلو و روغن مصرف شده در آن، می‌تواند متغیر باشد اما به‌طور متوسط در هر قاشق غذاخوری از لوبیاپلو حدود 30 كیلوكالری انرژی وجود دارد.

آلبالو‌پلو

یكی از غذاهای رسمی و اصیل ایرانی كه البته ممكن است به سبب طعم شیرینش همه آن را دوست نداشته باشند، آلبالوپلوست. این غذای خوشمزه را می‌توان با مرغ یا گوشت قلقلی‌های كوچك سرو كرد. این پلو شامل آلبالو‌های پخته شده در شكر، برنج و روغن است. به سبب شكر استفاده شده در تهیه این غذا، كالری این پلو نسبت به سایر پلوهای مخلوط بالاتر است. در هر قاشق غذاخوری آلبالوپلو حدود 50 كیلوكالری انرژی نهفته است.

باقلاپلو

یكی از پلوهای رسمی ما ایرانی‌ها باقلاپلوست كه معمولا با مرغ، گوشت یا ماهیچه سرو می‌شود. این پلوی رسمی شامل باقلا سبز، برنج، روغن و شوید است. از آنجایی‌كه معمولا باقلا روغن به خود جذب می‌كند و ممكن است پلو خشك به نظر برسد، اغلب باقلاپلو را نسبت به سایر پلوهای مخلوط چرب‌تر درست می‌كنند. كالری مرغ، ماهیچه یا گوشتی كه همراه باقلا پلو مصرف می‌شود باید جداگانه محاسبه شود. در هر قاشق غذاخوری از باقلا پلوی ساده حدود 40 كیلوكالری انرژی وجود دارد.

مجله پزشکی مادر

برخی از باقیمانده های میوه یا سبزیجات دارای ارزش غذایی بالایی هستند که باید در مورد دور ریختن آنها تجدیدنظر نمود.
به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از مهر، تمامی اجزای یک میوه اعم از پوست و برگ آن بخشی از میوه هستند که دارای ترکیبات و مواد مغذی سودمندی می باشند و می توانند موجب تقویت بدن شما شوند. حتی بسیاری از این قسمت ها حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به خود میوه یا سبزیجات می باشند.
در ادامه به ۷ مورد از بخش های دورریز مواد خوراکی اشاره می شود که باید در مورد دور ریختن آنها تجدیدنظر کنید.


برگ های کرفس
برگ های کرفس مملو از ویتامین، مواد معدنی، فیبر و درشت مغذی های فراوانی هستند. هر ۱۰۰ گرم برگ کرفس ۳.۹ گرم فیبر بدن را تامین می کند، بعلاوه حاوی مقادیر مناسبی چربی اشباع نشده است. چربی اشباع نشده باعث بهبود سطح کلسترول بدن شده و ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهد. برگ های کرفس منبع قوی منیزیم و کلسیم، و همچنین ویتامین C و E بوده و از اینرو خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.


برگ های کلم بروکلی
کلم بروکلی ماده خوراکی بسیار خوبی است که برگ های آن هم حاوی مواد مغذی زیادی می باشد. تنها ۳۰ گرم از برگ بروکلی ۹۰ درصد از ویتامین A موردنیاز روزانه بدن را تامین می کند. همانطورکه می دانید ویتامین A برای افزایش قدرت دید، بهبود سیستم ایمنی و قدرت باروری شما مهم است. این برگ ها همچنین منبع غنی ویتامین C، کلسیم، پروتئین و آهن هستند.


پوست پرتقال
پوست پرتقال به همراه لایه سفیدرنگ زیر آن مملو از انواع ویتامین ها و مواد مغذی است. پوست خام پرتقال حاوی ۱.۵ گرم پروتئین و منبع غنی پتاسیم، کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین C و A می باشد. پوست پرتقال همچنین حاوی آنتی اکسیدان های فلاوونوئید بوده که می تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در آن همچون هیستامین عمل کرده و برای افراد مبتلا به آلرژی و در کل سلامت ریه مفید است.


پوست هندوانه
پوست هندوانه دارای مقدار بالای سیترولین می باشد، اسید آمینه ایی که باعث بهبود جریان خون و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین سیترولین موجب کاهش خستگی ماهیچه ها شده و افراد می توانند مدت طولانی تری ورزش کنند و در عوض کنترل بهتری بر وزن شان داشته باشند.


پوست پیاز
پوست پیاز منبع غنی ماده ایی موسوم به کورسیت است که به کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند. اما بهترین راه مصرف پوست پیاز استفاده از آن در عصاره ها، سوپ ها و کباب ها می باشد که قبل از سرو غذا از ان جدا شود. همچنین می توان آن را در چای هم خیساند.


پوست انبه
پوست انبه حاوی مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان و همچنین ترکیبات سالم نظیر «منجافرین» است که دارای خواص ضدالتهابی و ضد توموری است.


پوست موز
درحالیکه پوست موز طعم خوبی ندارد اما مملو از مواد مغذی است. پوست موز منبع غنی از پتاسیم بوده و در مقایسه با بخش میوه دارای فیبر محلول بیشتری است. فیبر محلول موجب کاهش کلسترول شده و در نتیجه به پیشگیری از بیماری قلبی-عروقی، سکته و سرطان کمک می کند. پوست موز همچنین حاوی ماه تریپتوفان بوده که باعث افزایش سطح سروتونین بدن و بهبود خلق و خو می شود.

مجله پزشکی مادر

 سیر یکی از گیاهان دارویی و به عبارتی مواد غذایی است که فواید بی شماری برای سلامت انسان دارد، تحقیقات بسیاری درباره خواص دارویی سیر انجام گرفته و از نظر علمی بسیاری از آن ها ثابت شده اند.

دکتر دانیال نصیرزاده -متخصص تغذیه و رژیم درمانی در وب سایت خود نوشت: سیر حاوی ماده ای طبیعی به نام آلیسین است که دارای خاصیت ضد باکتری بوده و مانند یک پنی سیلین ضعیف عمل می کند و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان بسیاری از مشکلات از آلرژی گرفته تا التهاب لوزه کارایی دارد.
مصرف آنتی بیوتیک های شیمیایی به مرور زمان موجب مقاوم شدن باکتری ها و ویروس ها می شوند اما سیر این گونه عمل نمی کند به همین جهت یک داروی گیاهی فوق العاده برای زمانی است که دچار سرما خوردگی می شوید، سیر حاوی گوگر طبیعی نیز بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون می شود و همچنین به کبد کمک می کند تا سموم، فلزات سمی و سایر مواد زائد راحت تر از بدن دفع شوند. امروزه با توجه به نوع تغذیه، آلودگی محیط زیست همه ما نیاز داریم از کبد خود بیشتر مراقبت کنیم، کبد به مانند فیلتر عمل می کند و وظیفه تصفیه خون و دفع مواد زائد را بر عهده دارد و یکی از گیاهان مفید برای کبد بدون شک سیر است.
سیر حاوی ماده ای دیگر بنام آدنوزین(Adenosine) بوده که ضد اسپاسم و شل کننده عضلات است، اشخاصی که دچار گرفتگی عضلات می باشند و یا ورزشکاران برای جلوگیری از کوفتگی و گرفتگی عضلات بعد از تمرینات بیشترین منفعت را از مصرف سیر خواهند برد. آدنوزین همچنین باعث افزایش خاصیت ارتجاعی رگ ها شده و برای کسانی که دچار تپش قلب می باشند بسیار مفید است.
سیر باعث افزایش تولید گلوتاتیون(Glutathione) می شود، گلوتاتیون یک اسید آمینه ای است که در بدن تولید و دارای خاصیت آنتی اکسیدان بسیار قویی بوده و اثرات مخرب رادیکال های آزاد را ختثی می کند و با این مکانیزم باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می گردد، رادیکال های آزاد باعث آسیب به غشای سلول ها شده و بر روند پیری و فرسودگی بدن بی افزایند، رادیکال های آزاد به عنوان عاملی در بروز سرطان، بیماری های التهابی، قلبی و عروقی شناخته می شوند.
موادی که به آن ها آنتی اکسیدان گفته می شود باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد می شوند و از جمله می توان به ویتامین E و ویتامین C اشاره کرد. 

سلامت قلب:

مطالعات نشان می دهند هم سیر تازه و هم مکمل های غذایی سیر باعث کاهش سرعت انعقاد خون و از خطر لخته شدن خون و بروز سکته قلبی و مغزی می کاهند. سیر به مانند یک آسپرین طبیعی عمل کرده و خون رسانی به قلب را افزایش می دهد. چنانچه از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، پلاویکس و غیره استفاده می کنید نباید در مصرف سیر زیاده روی کنید چون احتمال خون ریزی داخلی افزایش می یابد.
همچنین اگر بصورت روزانه مقدار قابل توجهی سیر مصرف می کنید و قصد انجام عمل جراحی و یا مراجعه به دندان پزشکی دارید بهتر است مصرف سیر را برای چند روز متوقف کنید.

کلسترول و فشار خون:

تحقیقات حاکی از آن است مصرف متداول سیر باعث کاهش میزان کل کلسترول(Total Cholesterol) و تری گلیسیرید می شود، البته بدیهی است افرادی که دارای کلسترول بالا می باشند در کنار مصرف روزانه سیر باید شیوه زندگی خود را نیز اصلاح کنند، برنامه غذایی مناسب، کاهش وزن، ورزش مرتب از امور ضروری برای کاهش میزان کلسترول می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله کلسترول را مطالعه کنید.
سیر اثر کاهنده بر فشار خون دارد و برای افراد مبتلا به فشار خون در کنار سایر درمان های طبیعی می تواند مفید باشد، در تحقیقی مشاهده گردید افرادی که به مدت 12 هفته بطور روزانه سیر مصرف کرده اند با 10% کاهش فشار خون روبرو شده اند، قابل ذکر است سیر باید بصورت خام مصرف شود و ظاهرا سیر پخته شده اثری بر کاهش فشار خون ندارد.

سیر باعث کاهش فشار خون می شود؟

آلیسین موجود در سیر فعالیت پروتئینی بنام آنژیوتانسین 2 (Angiotensin 2) را مهار می کند، این پروتئین مسئول افزایش فشار خون است، همچنین سیر حاوی ماده ای بنام پلی سولفید است که توسط گلبول های قرمز خون به گازی بنام سولفید هیدروژن تبدیل و باعث گشاد شدن عروق خونی می گردد و با این مکانیزم کمک به کاهش فشار خون می کند.

دیابت و سیر:

سیر در طب گیاهی چینی به عنوان درمان گیاهی برای کمک به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 استفاده و ظاهرا باعث آزاد شدن انسولین بیشتر در جریان خون می شود، مطالعات اولیه بروی موش های آزمایشگاهی و تعداد کمی از انسان ها نشان می دهند سیر اثر مثبت بر کاهش قند خون دارد، البته برای اثبات این مطلب تحقیقات بیشتری نیاز است اما به نظر می رسد در کنار درمان استاندارد پزشکی و اصلاح شیوه زندگی سیر برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید است. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت را مطالعه کنید.

سرماخوردگی:

تحقیقی بروی 500 نفر در فصل زمستان در آمریکا توسط موسسه پزشکی مدیکال پلاس(Medical Plus) صورت گرفت، به 250 نفر از این افراد روزانه در 3 نوبت مکمل های غذایی سیر داده شد و مشاهده گردید این افراد در قیاس با250 نفر دیگر بسیار کمتر دچار سرخوردگی می شوند و در صورت ابتلا به آن نیز سریع تر بهبود می یابند.

سرطان روده و معده:

برخی تحقیقات نشان می دهند احتمالا افرادی که به طور روزانه سیر خام و یا پخته شده مصرف می کنند کمتر به برخی از انواع سرطان دستگاه گوارش از قبیل سرطان معده و روده کوچک مبتلا می شوند. گرچه تحقیقات بیشتری برای اثبات این مطلب لازم است.

متابولیزم آهن:

سیر کمک به متابولیزم عنصر آهن در بدن می کند، ماده ای در سیر بنام سولفید دیالیل(Diallyl Sulfide) وجود دارد که باعث افزایش تولید پروتئینی به نام فروپرتین(Ferroportin) می گردد، این پروتئین به سلول هایی که آهن را در خود ذخیره دارند کمک می کند آنرا آزاد و به فرم فعال و قابل استفاده تبدیل کنند، به همین جهت مصرف سیر برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.

سیر منبعی غنی از سلنیوم است:

سیر حاوی سلنیوم است، سلنیوم نقش مهمی در سلامت پوست و موها ایفا می کند و ظاهرا سلنیوم موجود در سیر براحتی قابل جذب برای بدن است، جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله سلنیوم را مطالعه کنید.

انگل های روده و سیر:

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند اگر مقدار زیادی سیر تازه و خام همزمان خورده شود دارای خاصیت ضد انگلی است و سبب آزار و از بین رفتن برخی از کرم های گرد در روده ها می شود.

خاصیت ضد التهابی سیر:

گوگرد یکی از موادی است که خاصیت ضد التهابی دارد و باعث کاهش التهاب در بدن شده و برای بیماری های التهابی، درد مفاصل، التهاب در دستگاه تنفس و غیره مفید است، سیر، پیاز، ترب سیاه، سفیده تخم مرغ سرشار از گوگرد در فرم طبیعی می باشند.

سیر و پوست:

می توانید سیر را له و آنرا بروی پوست و در محل گزش حشرات از قبیل پشه قرار دهید در زمان بسیار کوتاه سبب از بین رفتن خارش و سوزش ناشی از گزش می شود.

تاثیر سیر بروی زگیل های پوستی:

چنانچه بروی پوست بدنتان دارای زگیل می باشید کافیست مقداری سیر را له کرده و برای یک الی چند دقیقه بروی زگیل قرار دهید و این عمل را روزی دو الی سه بار به مدت 5 روز انجام داده و شاهد از بین رفتن زگیل به طور معجزه آسایی خواهید بود.

چه مقدار سیر باید مصرف کنیم:

مقدار مصرف سیر و اثر آن بر بدن برای بیماری های مختلف متفاوت است و بهتر است دوز مصرف آنرا پزشکتان مشخص کند.
اما به عنوان یک دوز استاندارد جهت بهره بردن از خواص درمانی و ارتقای سلامت بدن 2 الی 3 حبه سیر بصورت تازه و نه پخته شده مناسب برای اکثر افراد بوده و بهتر است آنرا در 2 الی 3 نوبت با فاصله زمانی مناسب بصورت روزانه مصرف کنید(به عنوان مثال یک حبه صبح و یک حبه ظهر و یک حبه شب)

عوارض جانبی سیر:

گاهی در برخی افراد مصرف سیر باعث علائم و عوارضی از قبیل خارش پوست و کهیر می شود البته همیشه این نشانه بدی نیست، گوگرد موجود در سیر به تصفیه کبد کمک می کند و ممکن است در اوایل مصرف آن دچار آلرژی پوستی شوید اما اگر بعد از 10 روز مصرف سیر کماکان این علائم پا بر جا بودند مصرف آنرا قطع و با پزشک خود مشورت کنید.

مکمل های سیر:

همان طور که می دانیم مصرف سیر باعث بوی نامطلوبی در دهان می شود، می توانید به جای آن از مکمل های غذایی سیر استفاده کنید، کاملا همان خواص درمانی سیر تازه را دارا می باشند.
بعضی از مکمل های سیر از عصاره سیر تهیه می شوند و مواد فعال موجود در آن ها معادل چندین حبه سیر بوده و دارای اثر درمانی بیشتری می باشند.
نکته: اگر بلافاصله بعد از خوردن سیر دهان، زبان و دندان های خود را با مسواک و خمیر دندان شستشو دهید تا 90 درصد از بوی نامطلوب سیر در دهان کاسته می شود.

مجله پزشکی مادر

به گزارش مجله پزشکی مادر ایرنا، طبق نتایج یک مطالعه جدید از دانشگاه ایست آنجلیا (UEA) در انگلیس، مصرف غذاهای مملو از آمینو اسید برای سلامت قلب به اندازه ترک سیگار و یا ورزش کردن مفید است.
این مطالعه جدید که امروز منتشر شده است نشان می دهد افرادی که سطوح بالایی از برخی آمینو اسیدهای یافت شده در پروتیین های پایه گوشتی و یا گیاهی را مصرف می کنند فشار خون پایین تری دارند و سختی رگ ها در آنها کمتر است. 
همچنین شدت این ارتباط در افرادی که پیش از این عوامل خطرسازی شیوه زندگی مانند مصرف نمک، فعالیت فیزیکی، مصرف الکل و سیگار کشیدن را گزارش داده بودند، مشابه بود.
محققان تاثیر هفت آمینو اسید را بر روی سلامت قلب در میان تقریبا دو هزار زن با شاخص جرم بدنی سالم بررسی کردند.
اطلاعات مورد استفاده در این مطالعه از TwinsUK بزرگترین پایگاه ثبت نام دوقلوها در انگلیس گرفته شده است.
محققان در این مطالعه رژیم غذایی این دوقلوها را بررسی کردند و آن را با اندازه گیری های بالینی فشار خون و سختی و نرمی رگ های خونی مقایسه کردند.
محققان مدرک قوی در این زمینه بدست آوردند مبنی بر اینکه افرادی که بیشترین مقدار آمینو اسیدها را مصرف می کنند، فشار خون و سختی رگ ها در آنها پایین تر است.
با این حال پژوهشگران همچنین متوجه شدند که منابع غذایی نیز مهم است بطوریکه مصرف زیاد آمینو اسیدها ناشی از منابع پایه گیاهی با فشار خون پایین تر و مصرف بیشتر این آمینواسیدها از منابع حیوانی با سطوح پایین تر سختی رگ ها ارتباط دارد.
دکتر امی جنینگز از دانشکده پزشکی UEA's Norwich اعلام کرد: این تحقیق اثر محافظتی چند آمینو اسید را بر روی سلامت قلب و عروق نشان می دهد.
بر اساس این مطالعه ، مصرف روز افزون غذاهای مملو از پروتیین هایی مانند گوشت، ماهی ، محصولات لبنی، لوبیا، عدس، بروکلی و اسفناج می تواند یک روش مهم و قابل دست یافتن برای کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی باشد. 

مجله پزشکی مادر

مصرف زنجبیل می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد و به صورت قوی به عنوان یک داروی ضد‌اعتیاد به مرفین عمل کند.


به گزارش مجله پزشکی مادر به نقل از ایسنا،نتایج پژوهش محققان چینی نشان داده است که زنجبیل، حرکات روده‌ باریک و به خصوص کولون را کاهش می‌دهد و در درمان سندروم روده تحریک پذیر (IBS) نوع اسهالی می‌تواند مؤثر باشد.

در بیمارانی‌ که به آرتروز غیرالتهابی مبتلا بودند، از زنجبیل استفاده شده و درد بیماران و ناتوانی آنها کاهش یافته است.

محققان می‌گویند: در زنانی که خونروی دوران عادت‌ ماهانه‌شان زیاد بوده است، زنجبیل مصرف‌ شده و در‌ طی سه‌ دوره قاعدگی، میزان خونروی به‌ مقدار زیادی کاهش یافته است.

به گفته آنها، در تعدادی از مبتلایان به دیابت نوع دو، از زنجبیل استفاده شد و قند‌خون به‌ طور محسوسی کاهش داشت.

آنها در باره خواص درمانی این گیاه می‌گویند: مصرف زنجبیل می‌تواند کلسترول خون را کاهش دهد و به صورت قوی به عنوان یک داروی ضد‌اعتیاد به مرفین عمل کند.

به گفته محققان زنجبیل در درمان آلزایمر نیز به‌ کار رفته و اثرات خوبی گزارش‌ شده است. این گیاه در اسهال و استفراغ‌های ناشی‌ از رتروویروس نیز مصرف‌ شده و نتایج خوبی به‌ دست آمده است.

آنها می‌گویند: تحقیقات نشان داده که زنجبیل می‌تواند رشد تومور پروستات را کاهش دهد. همچنین نتایج بررسی‌ها نشان داده است که زنجبیل حرکات روده‌ی باریک و به خصوص کولون را کاهش می‌دهد و در درمان سندروم روده تحریک پذیر (IBS) نوع اسهالی می‌تواند مؤثر باشد ولی افراط در مصرف آن می‌تواند یبوست‌های بسیار شدیدی ایجاد کند.

مجله پزشکی مادر

پر بیننده ترین اخبار

  1. روز
  2. هفته
  3. ماه
©2018 شرط مهم سلامت یک جامعه توانمندی مردم در جستجو، دریافت و به کار گیری اطلاعات سلامت است، مجله پزشکی مادر، شریک سلامت جامعه ایرانی است.