paralyzed بیماری فلج یک صدمه نخاعی است که باعث از کار افتادن پاها و قسمتی یا همه بدن می شود.تغذیه نقش مهمی در این بیماری به علت احتمال افزایش خطر چاقی، افزایش کلسترول، دیابت و زخم های بستر دارد.این بیماران می بایست دریافت کالری خود را محدود نمایند تا از افزایش وزن جلوگیری نموده و غذاهای سالم جهت نگهداری پوست خود انتخاب نمایند.

کالری:

جهت تنظیم وزن،شما نیاز به تعادل بین کالری مصرفی و سوخت انرژی دارید.به علت کاهش حرکات، تغییرات متابولیکی ایجاد می شود و این افراد نیاز روزانه آنها به کالری پایین تر است. به علاوه مقدار فلج بودن، سن، جنس  و وزن شخص روی نیاز های کالری تاثیر می گذارد.متخصص تغذیه می تواند نیاز های کالری روزانه شما را تخمین بزند.به هر صورت شما نیز با یک فرمول ریاضی می توانید میزان کالری مورد نیاز خود را تخمین بزنید این فرمول جهت بیماران فلج شامل:ضرب 27.9 کیلو کالری در وزن به کیلوگرم.برای مثال اگر شما 165 پوند ( 75 کیلوگرم) وزن دارید 2100 کیلو کالری انرژی روزانه نیاز دارید.

پروتئین:

دریافت پروتئین کافی برای نگهداری بافت ماهیچه ای بدن، سلامت ایمنی و ترمیم بافتی مورد نیاز است.شما به عنوان یک فرد فلج تا زمانی که مبتلا به زخم بستر نشده اید نیاز پروتئین شما مشابه افراد معمولی می باشد.به طور متوسط شما به 0.8 گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن به پروتئین نیاز دارید.به طور مثال اگر شما 165 پوند(75 کیلوگرم) است شما به 60 گرم پروتئین به صورت روزانه نیاز دارید.اگر شما مبتلا به زخم های بستر (زخم های فشاری)شده اید، نیاز پروتئینی شما به 1.5-1.2 گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن یا 113-90 گرم پروتئین روزانه اگر 165 پوند( 75 کیلوگرم) هستید می باشد.

چربی:

جهت کاهش خطر چاقی و بیماری قلبی در مصرف مقدار چربی به خصوص چربی اشباع موجود در رژیم غذایی خود را کاهش دهید.چربی اشباع یک نوع چربی است که در محصولات حیوانی یافت می شود.دریافت بالای چربی حیوانی سطوح کلسترول خون را افزایش می دهد و خطر بیماری قلبی را بالا می برد.اتحادیه قلب آمریکا توصیه می کند که دریافت روزانه خود را کمتر از 7% کل کالری چربی اشباع محدود نمایید و به جای آن بیشتر از چربی های با یک پیوند دوگانه و چند پیوند دوگانه که در روغن های گیاهی یافت می شود جهت سلامت قلب خود مصرف نمایید.

راهنمای رژیمی:

شما نیاز به پیگیری یک الگوی خاص جهت بیماری خود دارید.این خیلی مهم است که یک غذای مقوی در رژیم غذایی خود داشته باشید که شما را از جهت تامین ویتامین و مواد معدنی  با در نظر گرفتن کالری مصرفی مطمئن سازد.موقعی که یک وعده غذایی در یک بشقاب می گذارید نیمی از بشقاب می بایست سبزیجات ،یک چهارم آن پروتئین و یک چهارم آن نشاسته باشد،به علاوه یک تکه میوه به عنوان دسر میل نمایید.

سردبیر بخش تغذیه مجله پزشکی مادر، سحر خودکار - کارشناس تغذیه
منبع: Krause's FOOD , NUTRITION & DIET THERAPY 2008

زمان تهیه : 15 دقیقه

مواد لازم برای 4 لیوان:

سه عدد خیاربزرگ

یک قاشق غذاخوری رزماری تازه و خردشده

یک پیمانه آب

نصف پیمانه آبلیمو ترش تازه

سه قاشق غذاخوری شربت ساده

چند برش نازک لیمو(برای تزئین)

طرز تهیه:

12برش نازک خیار را برای تزئین کنار بگذارید. بقیۀ خیارها را پوست کنده وخردکنید، آنها را همراه با رزماری در آسیاب پوره کنید. پوره را روی یک صافی بگذارید و صافی را روی یک کاسۀ متوسط ​​قرار دهید. مواد را فشار دهید تا آب آنها کاملاً خارج شود. سپس آبلیمو وشربت را باعصارۀ خیار مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند. مایع را به طور مساوی در 4 لیوان پر از یخ که لا به لای آنها را با برشهای نازک خیار، لیمو و برگهای رزماری تزئین کرده اید،  بریزید . لبۀ لیوان را باخیارتزئین کنید و ساقۀ رزماری را در لیوان بگذارید.

ارزش غذایی در هر وعده:

169 کالری، 0 گرم چربی، 0 میلی گرم کلسترول، 18 گرم کربوهیدرات، 1 گرم پروتئين، 1 گرم فیبر، 6 میلی گرم سدیم، 241 میلی گرم پتاسیم، 32٪ویتامین C (مقدارموردنیازروزانه)

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، آرمان کرامتی
منبع:www.eatingwell.com

داشتن یک رژیم غذایی سالم برای هر فردی حائز اهمیت می باشد، اما برای افرادی که دچار سکته مغزی شده اند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. با داشتن یک رژیم غذایی سالم سرشار از غذاهای مغذی، می توان روند التیام مغز بعد از سکته مغزی را سرعت بخشید. با مصرف این مواد، علاوه بر التیام بخشی به مغز، میتوان سلامت عمومی بدن را افزایش داد و موجب کاهش ریسک ابتلا به سکته های آتی شد.

سکته ها در اثر عدم دریافت اکسیژن توسط مغز که پیامد مسدود شدن شریانها می باشد، اتفاق می افتند. فشار خون بالا، کلسترول بالا و بیماری های قلبی می توانند شما را در خطر ابتلا به سکته قرار دهند. غذاها و ویتامین هایی که برای التیام مغز مصرف می شوند، همان مواد کم نمک، کم کلسترول، چربی ترانس پایین و چربی اشباع شده هستند که برای داشتن قلبی سالم نیز استفاده می شوند. غذاهای التیام دهنده مغز در آنتی اکسیدانهای ویتامینE، C و ویتامین Aبه وفور یافت می شوند.

غذاهای التیام دهنده مغز

غذاهای با فیبر بالا و غذاهای گیاهی، التیام دهنده مغز هستند. غلات سبوس دار مانند جو، گندم، برنج قهوه ای، بلغور، سبوس ،لوبیاها و حبوبات هم دارای ارزش تغیه ای بالایی هستند و هم دارای فیبر می باشند.غذاهایی مانند ماهی ساردین، ماهی تن و ماهی قزل آلا منابع غنی از امگا3 می باشند. غذاهایی با آنتی اکسیدان بالا مانند زغال اخته، هویج و سبزیجاتی با برگ سبز تیره، سرشار از مواد مغذی برای مغز می باشند. آجیل و غلات مانند تخم کتان، گردو و بادام گروه های بعدی هستند که برای سلامتی سودمند می باشند.

روشهای پخت و پز

در حالیکه اطلاعات غذایی در مورد غذاها و ویتامین ها برای بهبود سکته مغزی سودمند می باشد، آموختن سالم ترین روشهای پخت و پز نیز بسیار ضروری می باشد. بخارپز کردن سریعترین و سالم ترین راه برای پخت غذاها در جهت التیام بخشیدن به مغز می باشد.آب پز کردن و طبخ در فر از راه های سالم و آسان پخت و پز می باشند. کباب کردن در تابستان یکی از محبوب ترین روشهای پخت و پز می باشد که منجر به داشتن مغزی سالم و همچنین از بین بردن چربی های اضافه گوشت می باشد.

ملاحطات

بنابر اعلام انجمن سکته آمریکا، فشار خون پایین در کسانی که دچار سکته مغزی شده اند، مفید می باشد. با کم کردن نمک دریافتی می توان به این امر دست یافت. حد متوسط دریافت روزانه نمک باید کمتر از 2.300 میلیگرم باشد. افرادی که در معرض خطر بیشتر سکته مغزی قرار دارند، روزانه نباید بیشتر از 1.500 میلیگرم نمک دریافت کنند. افرادی که در معرض خطر بالای سکته مغزی قرار دارند، افراد میانسال ،آمریکایی های آفریقایی تبار و افرادی با فشار خون بالا می باشند.

هشدار

انجمن قلب آمریکا(AHA)  مصرف مکمل های ویتامین،بعد از سکته مغزی را توصیه نمی کند. بنا بر تحقیقات سایت این سازمان "مصرف غذاهایی با چربی اشباع شده کم،چربی ترانس کم و کم کلسترول می تواند منبع طبیعی از ویتامین ها، فیبرها و مواد معدنی  را فراهم سازد.خواندن برچسبهای روی مواد غذایی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. دانستن محتویات آنچه مصرف می کنید برای التیام بخشی صحیح سکته مغزی ضروری می باشد.

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر، ندا جزایری
منبع: www.ehow.com


این شیرینی برای کسانیکه رژیم کاهش وزن دارند بسیار مناسب است. این بیسکوییت  به همراه چای و قهوه بسیار دلپذیر می باشد. آرد گندم کامل و مغزهای موجود در آن مواد معدنی مورد نیاز برای تشکیل استخوان را تامین می کنند. آنتی اکسیدان سلنیوم موجود در آن برای عملکرد تیروئید حائز اهمیت می باشد.

مواد لازم برای تهیه 24 بیسکوییت:

آرد گندم کامل  سه چهارم لیوان

آرد ساده شیرینی پزی سه چهارم لیوان

شکر قهوه ای یک چهارم لیوان

بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری

تخم مرغ دو عدد

شیر کم چرب یک چهارم لیوان

روغن مایع دو و نیم قاشق غذاخوری

عسل دو قاشق غذاخوری

اسانس بادام یک دوم قاشق چایخوری

برگه زردآلو دو سوم لیوان

بادام خرد شده یک چهارم لیوان

طرز تهیه:

فر را با درجه 350 درجه فارنهایت روشن می کنیم. در یک کاسه بزرگ آردها، شکر قهوه ای و بیکینگ پودر را مخلوط می کنیم. تخم مرغ ها، شیر، روغن مایع، عسل و اسانس بادام را اضافه می کنیم. با یک قاشق چوبی هم میزنیم تا مواد به صورت خمیر به هم بچسبند. برگه زردآلوهای خرد شده و بادام های خرد شده را اضافه می کنیم. دستهایمان را به آرد آغشته می کنیم و خمیر را ورز می دهیم تا خمیر یکنواخت شود و مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط گردند. خمیر را در کیسه گذاشته و به صورت نواری به درازای 25 سانتیمتر و عرض 10 سانتیمتر و ارتفاع 2 سانتیمتر در می آوریم. خمیر را بر روی کاغذ روغنی درون فر قرار می دهیم. حدود 25-30 دقیقه می پزیم تا طلایی رنگ شوند. بیسکوییت ها را به کاغذ روغنی دیگری بیرون از فر منتقل می کنیم و برای 10 دقیقه زمان میدهیم تا خنک شوند. بیسکوییت های خنک شده را روی تخته برش گذاشته و با چاقوی تیزی به 24 قسمت می کنیم.قطعات بریده شده را برعکس می کنیم و روی کاغذ روغنی قرار می دهیم. دوباره در فر قرار می دهیم و برای 15-20 دقیقه تا زمانی که ترد شوند، می پزیم.بیسکوییتها را پس از خارج کردن از فر روی توری سیمی قرار می دهیم و میگذاریم تا کاملا خنک شوند. در ظرف در بسته نگهداری می کنیم.

ارزش غذایی هر سه عدد بیسکوییت:

کالری :70

چربی: 2 گرم

چربی اشباع شده: 1 گرم

کلسترول:16 میلی گرم

سدیم: 21 میلی گرم

کربوهیدارت: 11 گرم

فیبر: 1 گرم

پروتئین: 2 گرم

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر- ندا جزایری
منبع:www.mayoclinic.com

زمان آماده سازی : 5 دقیقه

مواد لازم برای سه نفر :

- یک و یک چهارم پیمانه آب پرتقال، (ترجیحا غنی شده با کلسیم)

- یک عدد موز

- یک و یک چهارم پیمانه انواع بری یا توت فرنگی یخ زده

- نصف پیمانه ماست کم چرب ساده

- یک قاشق غذاخوری شکر یا شیر عسلی

طرز تهیه:

تمام مواد را در میکسر بریزید و با هم مخلوط کنید و در لیوان های بلند سرو کنید.

ارزش غذایی در هر وعده:

کالری: 139

کربوهیدرات: 28 گرم

فیبر: 4 گرم

چربی: 2 گرم

پروتئین: 4 گرم

پتاسیم: 421 میلی گرم

سدیم: 19 میلی گرم

ویتامین C  : 110٪  (مقدار مورد نیاز روزانه)

گروه ترجمه مجله پزشکی مادر،آرمان کرامتی
منبع: www.lifescript.com

احتمالاً شما هم شنیده‌اید که قهوه، چای سبز، روغن‌های گیاهی و غیره باعث چربی سوزی و لاغری می‌شوند. اما سؤال اینجاست این مواد غذایی چربی سوز تا چه اندازه موثر عمل می‌کنند؟ تأثیر واقعی آن‌ها در رسیدن به اندامی ایده آل چقدر است؟ اگر می‌خواهید پاسخ این سؤال‌ها را بدانید با ما همراه باشید.

قهوه تا حدی چربی‌ها را از بین می‌برد

شهرت قهوه به عنوان یک ماده‌ی لاغر کننده بیهوده نیست. کافئین موجود در قهوه روند چربی سوزی را فعال می‌کند. در واقع کافئین بدن ما را تحریک می‌کند و به این ترتیب باعث می‌شود که بدن کالری‌ها را بسوزاند که در نهایت به از بین رفتن چربی‌ها می‌انجامد. باید بدانید که قهوه حاوی 1 تا 3 درصد کافئین می‌باشد. توجه داشته باشید که مصرف زیاد قهوه می‌تواند به مشکلات قلبی عروقی مثل فشار خون بالا و غیره منجر شود. محققان توصیه می‌کنند مصرف قهوه از 3 فنجان در روز بیشتر نشود.

چای سبز: خداحافظ شکم بزرگ

چای سبز حاوی کافئین، پولیفنول و کاتچین است و برای همین قدرت چربی سوزی خوبی دارد. کافئین باعث ذوب شدن چربی‌ها می‌شود. پولیفنول موجود در آن جذب چربی‌ها را محدود می‌کند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که جذب روزانه 886 میلی گرم کاتچین مانع تجمع چربی‌ها در ناحیه شکم می‌شود. برای دم کردن چای سبز توصیه می‌کنیم هر یک قاشق چای‌خوری چای سبز را با یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید و روزانه 2 فنجان از این چای بنوشید.

 روغن‌های گیاهی روند چربی سوزی را تسریع می‌بخشند

به عقیده‌ی متخصصان بعضی از روغن‌های گیاهی روند چربی سوزی را تسریع می‌بخشند مثل روغن گیاه بادیان رومی. به خاطر اینکه این گیاهان سرشار از «آنتول» anethol اند.

روغن لیموترش نیز موثر است. برای استفاده از خواص این روغن‌ها، یک قطره از روغن ضروری لیموترش را روی یک قرص دارونما یا یک حبه قند کوچک بچکانید و دهانتان بگذارید. هر روز سه مرتبه و به مدت 3 هفته این کار را تکرار کنید.

امگا 3 ها: آیا موثر اند؟

نتایج یک پژوهش آمریکایی که در سال 2006 انجام گرفت نشان می‌دهد اسید چرب DHA از خانواده‌ی امگا 3 ها، مانع از تشکیل سلول‌های چرب و تجمع آن‌ها در بدن می‌شود. سؤال اینجاست که آیا برای از بین بردن چربی‌ها می‌تواند مصرف امگا 3 ها را افزایش داد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که به عقیده‌ی برخی از متخصصان امگا 3 ها به کاهش وزن کمک می‌کنند به خاطر اینکه چربی‌های مفید اشباع نشده را جایگزین چربی‌های مضر اشباع شده می‌کنند.

البته باید بگوییم که امگا 3 ها به خودی خود باعث آب شدن چربی‌ها نمی‌شوند و برای بالا بردن شانس لاغری لازم است که مصرف امگا 3 ها در چارچوب یک رژیم غذایی مناسب باشد.

اسید لینولئیک کونژوگه یا ترکیبی: موثر است؟

اسید لینولئیک کونژوگه یا CLA به چربی سوزی شهرت دارد و برای همین در بیشتر داروهای لاغری از آن استفاده می‌شود. با این وجود خواص چربی سوزی این اسید به اثبات علمی نرسیده است. نتایج پژوهشی که در سال 2004 روی نزدیک به 157 فرد مبتلا به چاقی انجام شد نشان داد که دریافت 4.5 گرم CLA، توده های چربی مانند را کم می‌کند یعنی برخی از شرکت کننده‌ها 3 کیلو گرم چربی آب کردند.

اما مطالعات دیگری در همان سال‌ها در این زمینه انجام گرفت چنین تأثیری را به اثبات نرساند. در واقع اکثر محققان معتقدند که اسید لینولئیک کونژوگه تأثیری در آب کردن چربی‌ها ندارد. این اسیدها به طور طبیعی در مواد غذایی مثل شیر و گوشت حیوانات نشخوار کننده مثل گاو وجود دارد.

گیاه گوارانا guarana، ضدچاقی؟

گیاه گوارانا که در ترکیبات بیشتر قرص‌ها و کپسول‌های لاغری وجود دارد سرعت آب شدن چربی‌ها را بیشتر می‌کند. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه حاوی 4 درصد کافئین است و کافئین نیز می‌تواند روند حذف چربی‌ها را تسریع ببخشد. در واقع کافئین باعث می‌شود بدن کالری‌ها را بسوزاند و برای همین چربی سوز است. در اغلب موارد رژیم گرفتن با احساس خستگی همراه است، خوشبختانه گیاه گوارانا از این احساس خستگی پیشگیری می‌کند.

فاطمه مهدی پور
منبع: تبیان

پر بیننده ترین اخبار

  1. روز
  2. هفته
  3. ماه

تبلیغ پاپ آپ

©2019 شرط مهم سلامت یک جامعه توانمندی مردم در جستجو، دریافت و به کار گیری اطلاعات سلامت است، مجله پزشکی مادر، شریک سلامت جامعه ایرانی است.